Sport

Årets begagnade julklapp är en padelpryl

Padelracket och boll
Varje sport är också en prylsport, det är inget konstigt med det. Idag har Blocket utsett årets begagnade julklapp, som är en padelpryl.
Elin Parmhed
elin@prylportalen.se
2021-11-17 09:35

Årets julklapp är en upplevelse. Men årets begagnade julklapp är, enligt Blocket, en använd padelpryl.

Återbruk är fint och bra och det finns säkert en hel drös padelprylar där ute som knappt använts. Så varför köpa nytt när det går att fynda bra grejer begagnat?

Enligt kriterierna ska Årets begagnade julklapp ha ett väsentligt andrahandsvärde och vara efterfrågad bland människor som handlar begagnat. Produkten ska också ha väckt ett stort intresse under året och ligga i tiden, samt finnas på andrahandsmarknaden i stor eller ökad omfattning.

Till grund för valet ligger en undersökning från Kantar Sifo, beställd av Blocket, där 1000 personer intervjuats.

Och det blev alltså en padelpryl i år.

På Blocket ska antalet annonser inom padel ha ökat med 79 procent jämfört med förra året, och var tredje svensk kan, enligt undersökningen, tänka sig att få eller ge bort ett padelracket i julklapp. 

– Det känns väldigt roligt att årets begagnade julklapp är kopplat till padel. Den utvecklingen som är idag både inom föreningslivet med 120 föreningar och 40 000 medlemmar och att cirka 600 000 spelar padel är ju helt fantastisk, säger Calle Åkesson, verksamhetschef på Svenska padelförbundet.

Årets begagnade julklapp genom åren

2021 Padelprylar

2020 Sällskapsspelet

2019 Leksaken

2018 Hemmaodling

2017 Vandringsutrustning

2016 Gamingprylen

2015 LEGO

Etiketter