Sov gott med koldioxid

Gosleep är prylen som knockar dig till sömns med lite gas

Ibland är det inte lätt att somna. Gosleep vill släppa ut koldioxid för att knocka dig.
Elin Parmhed
elin@prylportalen.se
2022-03-08 17:20

Kanske är det en väldigt dålig pryl som bara är en olycka bort. Kanske är det din bästa kompis för att somna snabbt. På årets mobilmässa MWC 2022 i Barcelona presenterade Gosleep en minst sagt annorlunda pryl.

Till en början låter det inte så farligt. Gosleep är en lutfrenare, trådlös laddare, bluetooth-högtalare, och bjuder dessutom på stämningsljus. Men dess främsta funktion är "sömnluft" för att göra dig dåsig. Genom att spruta ut lite koldioxid. Om du någonsin känt dig dåsig i en stängd bil eller ett rum fullt av människor så kanske du förstår vad poängen med prylen är.

När du sedan somnat lovar Gosleep att också hålla koll på din omgivning genom att mäta fuktighet, temperatur, koldioxidnivåer, ljus och brus. Via en app kan du följa din sömn och få råd hur du kan förbättra din sömnmiljö.

Den kanske bästa funktionen, vad det verkar, är annars godmorgon-rutinen när Gosleep väcker dig med en aromatisk luftpuff kryddad med syre, samtidigt som prylen tänder ljuset på ett mysigt sätt.

Höga nivåer av koldioxid kan orsaka hjärnskador. Wired.com var på plats på MWC och hade av förklarliga skäl några frågor att ställa Gosleeps företrädare. 

Å andra sidan verkar priset för Gosleep landa på 2000 dollar, närmare 20 000 kronor, så det kanske ändå inte är en produkt för var mans hem. 

Etiketter