Provrum med pekskärmar

Amazons första klädbutik tar tekniken till hjälp

Nätjätten Amazon presenterar nu sin första fysiska modebutik Amazon Style. Med fullt fokus på personlig shopping med hjälp av tekniska lösningar.
Elin Parmhed
elin@prylportalen.se
2022-01-20 20:03

När Amazon Style öppnar senare i år i ett shoppingcenter i Los Angeles, USA, kommer kunden kunna använda en rad olika tekniska lösningar. 

Klädhängarna QR-koder som leder till information om färger, tillgängliga storlekar med mera. Genom att använda appen Amazon Shopping kan kunderna skicka kläderna du vill prova till ditt personliga provrum – som talar om när rummet är klart och förberett för dig. Väl där kan du via pekskärmen klicka till dig mer kläder.

Image

Och känner man sig helt lost så kan man låta en algoritm föreslå andra plagg som man eventuellt kan tänkas gilla. 

Konceptet är fysiskt och digitalt om vartannat. Kläder du upptäcker i butiken kan du köpa online. Varor du skannat i butiken sparas i appen och du kan titta på dem senare. Eller så hittar du kläder på Amazon online och väljer att de ska levereras till Amazon Style-butiken där du provar dem. Om du inte skulle gilla ett plagg så sköter butiken returen. 

Image

Butiken kommer inte att vara kassalös. Eller personallös. Kunderna kommer kunna få hjälp av riktiga personer också, och det är också dessa som levererar varorna till provhytterna. 

Här kan du läsa Amazons nyhet

 

Etiketter