NDrive

Andreas Liebert
2000-01-01 01:00

NDrive

Portugisiska NDrive är förhållandevis okända på den svenska marknaden, men företaget har utvecklat navigatorprogram sedan 2001, och på Iberiska halvön säljer NDrive även fristående navigatorer och Windowsmobiler under eget namn. Installationen sker på sedvanligt sätt genom att man köper programmet på App Store. NDrive installeras tillsammans med alla kartor, så det går i de flesta fall snabbast använda dator och usb-sladd vid installationen. NDrive verkar dock inte riktigt ha bestämt sig för om programmet ska vara tillgängligt i Sverige – under testperioden försvann programmet från App Store för att sedan återkomma.

Bild borttagen.

Ndrive har ett tydligt och snyggt navigatorläge – kartvisningen är inte helt olik gränssnittet i Garmins nüvi-enheter. Nedanför kartbilden finns en instrumentpanel med tider och avstånd samt en vägmärkesinspirerad symbol för nästa manöver på rutten. NDrive visar också med tydliga pilar vilket körfält som är bäst i flerfiliga korsningar. Informationsfälten har vit text på svart bakgrund och är lätta att läsa – även på avstånd.

Tyvärr har Ndrive ganska knöliga menyer – kanske för att kunna hålla ett enhetligt utseende på olika mobilsystem. Huvudmenyn är bra med tydliga ikoner, men för skärmtangentbordet och för inställningar använder programmet hemmasnickrade lösningar som inte alls fungerar lika bra som Iphones standard. När det gäller finesser är NDrive ett ganska avskalat program i den version som finns tillgänglig i Sverige just nu.

Trafikinformation är utlovat i den kommande version 10 medan andra onlinefunktioner bara finns för Spanien och Portugal. Under pågående navigation är NDrive ett snyggt och tydligt program, men inställningsvyerna och textinmatningen är onödigt tillkrånglade.

Plus: Tydlig vägvisning
Minus: Få funktioner. Krångliga inställningar

Wisepilot ››

Iphone 4