Introduktion

Daniel Hessel
2000-01-01 01:00

Microsoft Kinect är i sig något av det mest revolutionerande speltillbehöret vi någonsin testat. Men för att vara ärliga är det ingen vidare fart på spelen som släppts till den avancerade kameran. Som tur är kopplas Kinecten in via usb, vilket har gjort att allehanda hackare världen över kopplat ihop den med en dator och därigenom byggt ihop mängder av användningsområden som nödvändigtvis inte har ett dugg med spel att göra.

Nytt styrsätt

Oftast handlar det om nya sätt att styra program eller spel på. Som de här två varianterna där en webbläsare och en modifierad variant av Super Mario Bros styrs med hjälp av Kinect-kameran.


 

Men det finns betydligt roligare exempel på hur Kinect kan användas ihop med både redan befintliga prylar och till något helt nytt. För det mesta handlar det om koncept och rena idéskisser än så länge. Men nya rykten surrar om att Microsoft både är på gång med ett lite mer utbrett PC-stöd för Kinect och att en framtida uppgradering av mjukvaran kommer att innebära så mycket som fyra gånger mer detaljerad rörelseigenkänning.
Med något sånt i bagaget kan Kinect verkligen slå på en bredare front och många av de påhitt som vi visar upp här nedanför bli verklighet för oss alla.

En sidonotis är att Microsoft till en början var väldigt fientligt inställda till Kinect-hackare, då de hotade med både stämningar och anda typer av hot. Efter de första utbrotten från Microsoft har de dock lugnat ner sig och de har själva dragit tillbaka sina advokater, kanske för att de ser potentialen i alla de påhitt som visats upp.

Men nog om framtidsspekulationerna, Kinect är coolt och de tio hemmasnickrade användningsområden vi visar här nedan gör det bara ännu coolare.

Nästa: Mediecentret, Virtual Reality och Sjukvård