Mediecentret, Virtual reality & Sjukvård

Daniel Hessel
2000-01-01 01:00

Styra mediecentret
Kinemote tillhör ett av de mest ambitiösa projekten kring Kinect. Med hjälp av mediacenter-programvaran XBMC eller Boxee (mjukvaran, inte den fristående mediaspelaren) har Kinect byggts om för att ersätta fjärrkontrollen helt till förmån för handrörelser.
Virtual Reality
Kinect kan nästan beskrivas som en slags bakvänd Virtual reality-teknik i och med att det är en kamera som filmar dig snarare än att du tittar in i en virtuell värld. Det hindrar däremot inte hackare för att kombinera de två in i den virtuella världen. Tillsammans med ett par VR-brillor läser Kinecten av dina rörelser, medan världen presenteras genom videoglasögonen. Med lite utvecklingstid kan det här bli riktigt coolt, kanske så coolt att vi börjar bry oss om Virtual Reality igen.
Virtopsy – Sjukhusets bästa vän
Må så vara att Kinect är utvecklat för att användas i spel, men det hindrar inte glada hackare att implementera tekniken på fler håll. Virtopsy är konceptet som enkelt förklarat gör att läkare kan ta en närmare titt på exempelvis röntgenbilder i 3d genom att styra modellen via Kinect. Om det faktiskt är något som tillför läkarvetenskapen något, eller bara en skojig grej låter vi framtiden avgöra.
Nästa: Haptik och musik