Styrning, helikopter, predator & lek

Daniel Hessel
2000-01-01 01:00

Minority report
Det främsta användningsområdet som vi sett Kinect hackas för är just möjligheten att styra olika gränssnitt. Oftast handlar det enbart om att svepa handen i olika riktningar, men geniknölarna på MIT har tagit det hela ett steg längre. Deras variant känner inte bara av hela handen, utan även enskilda fingrar, något som används för att styra ett Minority Report-liknande gränssnitt.
Helikoptersensor
Visst, Kinect används för det mesta för att fånga upp våra rörelser, men det behöver inte vara så. Här har Kinect-kameran placerats på en quadrokopter (kort och gott en helikopter med fyra rotorblad) där den används för att känna igen omgivningen och undvika hinder.
Predator-kamouflage
Kamoufleringen som huvudpersonen (förutom Arnold) i Predator-filmerna använder sig av är numera legendariskt. Många försöker dessutom att efterlikna detta, både för nöjes skull och för militära ändamål. Även om det här Kinect-hacket kanske inte gör dig osynlig på riktigt gör det i alla fall att du kan leka Star Wars kid i Predatorform framför datorskärmen.
Apropå Star Wars Kid förresten, här är en liten bonus där Kinecten automatiskt hajar att ett kvastskaft ska översättas till en ljussabel på skärmen, med ljudeffekter och allt.
Skuggfigurer
Augmented reality är tekniken där du sätter ett lager över verkligheten för att förstärka den. Vanligtvis används den exempelvis då du kör ett navigationsprogram i mobilen där du genom att hålla upp mobilen kan se gatan framför dig med såväl vägbeskrivningar som Wikipedialänkar och restaurangtips målade direkt på verkligheten. Kinect-varianten är lite mer lekfull, då den istället ser var det är för skuggfigurer du formar med händerna och helt enkelt ersätter din hand med respektive figur. Skuggfigurer 2.0 helt enkelt.