Tillbehör 1-8

Andreas Liebert
2000-01-01 01:00

Av äkta bambu med ditt motiv

Grove gör skydd som inte liknar många andra. Materialet är bambu och skyddar inte från hårda fall utan koncentrerar sig på utseendet. Fodralet är handgjort och vill du kan du göra det helt personligt med en egen ingravering i bambun. Är dina konstnärsambitioner mer begränsade kan du välja bland de färdiga designförslagen.

Bild borttagen.

Namn: Grovemade
Webbplats: www.grovemade.com
Pris: ca 800 kr (inkl frakt)

Utan bruset i bilen

Med Iphone i bilen är AUX-kabel från telefonens hörlursutgång till bilstereons AUX-ingång ett av flera sätt att få telefonens musik ut i de vanliga högtalarna. AUX-kopplingen till högtalarutgången på Iphone ger inte alltid det bästa ljudet, men just den här kabeln lovar att reducera bruset som kan uppkomma. På Ipod-musiken, Spotify eller nätradio från din Iphone, allt så länge stereon har en AUX-ingång alltså.

Bild borttagen.

Namn: Kensington Noise Reducing CarAudio Cable for iPhone RCA Cable
Webbplats: www.kensington.com
Pris: ca 120 kr

Trådlöst tangentbord att ansluta

Som pekskärm hör Iphones till de allra bästa och likaså ordförslagen som dyker upp. Det går ofta bra att skriva helt enkelt. Ändå så kan det ibland vara ännu snabbare att skriva på ett riktigt tangentbord. Apples eget bluetooth-tangentbord känner du kanske till, men även Microsoft har ett. Tänk på att välja ett tangentbord som har åäö, vilket Microsofts har när du köper det i Sverige.

Bild borttagen.

Namn: Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 6000
Pris: ca 800 kronor

Iphoneljud i hemmastereon

Den här lilla pucken med bluetooth och en kabel ansluter du först till aux-ingången på din stereo hemma och sedan till eluttaget. Det följer med strömsladd så klart. Sedan ansluter du Iphone trådlöst via bluetooth till pucken och när du sedan väljer tillbehöret som ljudutgång så kommer all din musik strömma ut i stereoanläggning och alla kan njuta av den. Och det givetvis med betydligt bättre ljud än i telefonens inbyggda högtalare. Musiken styr du direkt från telefonens pekskärm som vanligt.

Bild borttagen.

Namn: Belkin Bluetooth Music Receiver
Webbplats: www.belkin.com
Pris: ca 400 kr

För alla mobiler

Bara för att det är Sony Ericsson som tillverkat den betyder inte det att den bara kan användas med Sony Ericssons mobiler. Nej sladden ansluts till din stereo, till Aux-ingången och sedan spelar du musiken i din Iphone via bluetoth till den här lilla långsmala enheten. Batteriet i laddas med samma typ av laddare som Sony Ericssons mobiler med så kallad fastport. MBR-100 är något år gammal, så den kan tyvärr vara lite svår att hitta.

Bild borttagen.

Namn: Sony Ericsson MBR-100
Webbplats: www.sonyericsson.com
Pris: ca 700 kr

För rivstarter

Det här fodralet finns inte för senaste Iphone 4, utan passar bara de tidigare versionerna av Iphone. Det gör dock att din IPhone sticker ut, för visst är många Iphonefodral gjorda i gummi, men här har man tagit det hela ett steg till. Det heter passande nog Wroom.

Bild borttagen.

Namn: Case-Mate Wroom Case
Webbplats: www.case-mate.com
Pris: ca 200 kr (inkl frakt)

Hårda tag

Den ser onekligen ut att klara det mesta, om mn bortser då från att skärmen på framsidan fortfarande är oskyddad. Så måste det kanske vara för att man ska kunna använda telefonen också. Skalet Workmate har i alla fall i allt från material till färger och form från tuffare verktyg.
Namn: Cygnett Workmate

Bild borttagen.

Webbplats: www.mobilefun.co.uk och cygnett.com
Pris: ca 400 (inkl frakt)

Utan att tappa

Den kantiga formen på Iphone 4 kan göra den lite svår att hålla och det särskilt om du börjar bli lite svettig om händerna. Är du ute och joggar med Iphone direkt i handen kan det här fodralet hjälpa dig behålla Iphonen i just handen. Kanske kan vara användbar även när du varken joggar eller är svettig. Finns även för Iphone 3G/3GS.

Bild borttagen.

Namn: Marware Sportgrip
Webbplats:
www.iworld.co.uk
Pris: ca 300 kr (inkl frakt)

 

Fler tillbehör, listan fortsätter ››

Läs mer: Så läser du e-böcker i iPhone och iPad. Komplett guide.