MacBook Pro & AirPods

Prylpanelen tycker till om Apples släpp

Apple MacBook Pro
Apple har hållit hov och lanserat nya prylar – MacBooks och Airpods. Såhär tycker Prylportalens prylpanel.
Elin Parmhed
elin@prylportalen.se
2021-10-19 15:09

Pär Westman, Prylportalen.se

Vad hade du förväntat dig?

Det här med nya toppenfantastiska Macbook Pro var ju väntat. Och visst skapar den ett visst habegär. Vem vet, kanske sitter jag snart här med 14-tumsversionen istället för denna MBP13 från 2018. Den har ju trots allt hängt med nu ett par år. Och man kanske borde sälja den när det fortfarande finns ett värde i den.

Den nya har ju faktiskt sånt jag saknat med denna, som SD-kortläsare, MagSafe-kontakten och flera USB C-uttag. Och på ett sätt blir jag nästan arg på Apple. De plockar bort grejer som finns och fungerar. Sen lägger de tillbaka dem och tar massor betalt för saker igen, och igen och igen, igen, igen.

Homepod mini var väl lite gullig, men inget nytt.

Vad tycker om släppet?

Släppet i sig var ett klassiskt Apple-släpp. Allt är så  väldigt mycket bättre än förra gången. De kan ständigt klanka ner på grejer som är ett år gamla, för att “denna nya” är 30 procent snabbare och 40 procent lättare. Allt är så fantastiskt! Vilket är bra på ett sätt. Man vill ju inte köpa saker som bara är halvfantastiska. 

Något du saknar?

En Handhållen Gaming konsol à la Nintendo Switch. Jag hade nog köpt en direkt :)

Någonstans där innerst inne hade jag hoppats på det där ryktet, men det florerar alltid rykten kring Apples släpp och detta hade nästan varit lite för otroligt för att vara sant. 

 

Elin Parmhed, Prylportalen.se

Vad hade du förväntat dig?

Ny MacBook Pro med vidareutvecklat M1-chip. 

Vad tyckte du om släppet?

Det jag tänkte skulle komma kom ju, men gånger två kanske eftersom Apple slog till med både M1 Pro och M1 Max. En superspännande utveckling av MacBook Pro, säger jag som fortfarande sliter på en MBP från sent 2013. I våras när den första MacBook:en med M1 kom så började jag bli sugen på en ny, men då kände jag att jag ville vänta och se vad som kunde komma nu. Och släppet gjorde mig inte besviken. 16 tum med M1 Max och 64 GB RAM – det skulle sitta fint. 

Nya Airpods är väl alltid kul?! 

Något du saknar?

Pengar för att köpa 16-tums-versionen med nästan extra allt, lagringen behöver inte vara maxad.