Transport

Segways nya elsparkcykel KickScooter GT2E når en topphastighet på 70 km/h

Många nyheter när Segway-Ninebot presenterar nya sparkcyklar med och utan el.
Elin Parmhed
elin@prylportalen.se
2022-03-04 12:03

Lanseringen inkluderar nya Ninebot KickScooter D-serien, en uppföljare till ZING-serien och två Premium Segway KickScooter-serier: P-serien och GT-serien.

Nya Ninebot KickScooter D-serien består av tre modeller – D18E, D28E och D38E. Siffran i modellnumren refererar till räckvidden för varje modell. De skiljer sig också åt i effekt, förmågan att hantera stigningar, batterikapacitet och laddningstid. De är alla tre utrustade med 10 tum stora däck med halkskydd för bättre väggrepp. Bromssystemet består av en elektronisk broms fram och en trumbroms bak. Ninebot ZING C15E är en ny elsparkcykel avsedd för ungdomar.

Image

Segway KickScooter P65 har en räckvidd på upp till 65 kilometer och är utrustad med 10,5 tums SegPower CrossSeason-däck för bra grepp i olika väder. Det sitter en skivbroms på framhjulet och skotern har även en elektronisk broms bak, samt bakhjulsdrift. Den har dessutom funktioner som NFC som gör att du kan låsa och låsa upp din KickScooter med din smartphone. Har integrerade främre och bakre blinkers på E-modellen.

Segway KickScooter P100S bjussar på upp till 100 kilometers räckvidd på en enda laddning. Den är utrustad med 10,5 tums halkskyddade SegPower CrossSeason-däck som, tack vare ett gelskikt inuti däcken, ska minimera risken för punktering. Dessutom skade främre och bakre stötdämparna samt de tre bromssystemen (framhjul: skiva, bakhjul: skiva och elektronisk) resultera i en mjukare och säkrare körning. Har NFC-teknik och integrerade blinkers.

Segway GT-serien kommer KickScooter GT1E som har en topphastighet på upp till 25 km/h och en räckvidd på 70 km. Den klarar en maximal belastning på 150 kg och är utrustad med bakhjulsdrift. Dessutom har den skivbroms fram och en elektronisk bakbroms, 11,5-tums slanglösa pneumatiska däck, som minskar risken för punkteringar. Den har även integrerade blinkers och, vilket är unikt för GT1E, en LED-display i fullfärg.

Image

I samma serie kommer också Segway KickScooter GT2E som brassar på med ännu mera kraft. Den har en räckvidd på upp till 90 km. Tack vare dess främre och bakre stötdämpare med justerbar hydraulisk fjädring passar den även för terräng. Den går från 0 till 48 km/h på under fyra sekunder och har en topphastighet på 70 km/h för användning på privata banor. Den klarar en maximal belastning på 150 kg och är utrustad med tre bromssystem (framhjul: skiva, bakhjul: skiva och elektronisk). Har även integrerade blinkers och en transparent PMOLED-display.

Image

Segway Ninebot lanserar i samma veva ett blinkerstillbehör med trådlös design för att öka säkerheten på vägen. Lamporna kan placeras både framtill och baktill på KickScootern och är kompatibla med de flesta Segway-Ninebot KickScooters som finns på marknaden. Perfekt för extra trafiksäkerhet vid användning av en KickScooter på allmänna vägar.

Under mars kommer Ninebot KickScooter D-serien ut på marknaden. Under andra halvåret lanseras medan vi får vänta till tredje kvartalet för P65 och GT2E och fjärde kvartalet för P100S. 

Tillverkaren utlovar också en ny modell i L3e-serien under halva halvåret av 2022.

Här kan du se den digitala presskonferensen: