Hälsa

Smartare tandborstning med nya Oral-B iO10 – kommer med separat enhet som guidar dig med hjälp av AI

Oral-B iO10
Elektrisk tandborste med smarta intentioner. Gör tandborstningen till en sport.
Elin Parmhed
elin@prylportalen.se
2022-03-01 09:32

Vad innebär det egentligen att tandborsten använder artificiell intelligens för att förbättra tandborstningen? 

Oral-B iO10 kommer med iOSense som är en ny separat enhet. Den guidar dig genom borstningen med hjälp av AI. Det innebär bland annat att den talar om när du ska borsta med hjälp av en inbyggd timer och en Wifi-klocka. 

Med hjälp av intuitiva ljus berättar iOSense också var du ska borsta för att du inte ska missa några områden. Du får också hjälp hur du ska borsta – i appen som medföljer kan du hålla koll på dina mål och få personlig feedback efter varje borstning. 

iOSense fungerar också som en magnetisk laddare som laddar tandborsten på tre timmar. 

Image
Oral-B iO10

Prylportalens kommentar:
De elektriska tandborstarna har varit smarta länge, eller i alla fall pratat om smarta funktioner. Det kanske kan tyckas löjligt att alla prylar ska vara smarta idag och använda AI, men är det något områden som det är särskilt viktigt för så är det kanske just hälsa och i synnerhet tandhälsa som är extremt viktigt för hälsan i stort. Jag tycker det är kul att se hur teknologin går framåt i tandborstarsvängen. 

Hos Oral-B kan du läsa mer om själva tandborsten.

De lanserar samtidigt två alternativ med lägre pris. Nya iO4 och iO5 har ingen separat enhet för att göra allt det som iO10 kan göra. Men AI och en trycksensor som coachar under borstningens gång. 

Exakta priser för de nya tandborstarna finns det i dagsläget ingen uppgift om.