Bilringar på fingret?

Smyckesdesigner gör förlovningsringar av gamla BMW-pedaler

The Rings of Infinite Joy
Bilringar får en ny betydelse när Cornelia Webb och BMW i ett gemensamt projekt tagit fram exklusiva förlovningsringar tillverkade av nedsmälta pedaler.
Elin Parmhed
elin@prylportalen.se
2021-12-28 14:52

Samarbetet ska lyfta betydelsen av cirkulär design som en förutsättning för klimatomställningen. Men det är ingen storskalig produktion det handlar om. Fyra par – ett par från vardera Sverige, Danmark, Norge och Finland – ges möjligheten att vinna ringarna, plus en friericeremoni i Stockholm den 26 februari.

– I ärlighetens namn blev jag förvånad och glad att en fordonstillverkare ville göra ett designsamarbete inom hållbarhet, med vid lite efterforskning visade de sig att BMW har en seriös och genomtänkt cirkulär approach. Jorden har inte oändligt med resurser och vi måste bli bättre på att ta till vara på det som redan är utvunnet. Här har designen en viktig roll att visa att det är möjligt och om vi samarbetar över industrigränser kan en vid första intrycket avslutad livscykel ta fart igen men i en ny form, säger den svenska smyckesdesignern Cornelia Webb om samarbetet.

Image
Cornelia Webb
Cornelia Webb, smyckesdesigner som gör ringar av nedsmälta BMW-pedaler.

Fyra lyckliga par kan alltså få bilringar... på varsitt finger.

För att ytterligare förstärka den cirkulära symboliken har ringarna designats utifrån oändlighetstecknet. Tecknet har vikts och varje ring är två ringar i en.

Hur man kan vinna ett av ringparen? Genom att formulera sin kärleksförklaring i form av ett frieri. Tävla på BMW:s Facebooksidor i respektive land. Här är den svenska BMW-sidan.

Image
The Rings of Infinite Joy
Etiketter